Tillbehör vid amning

Utöver amningskläder finns flera olika accessoarer som är användbara vid amning. De är till för att underlätta och göra dig mer bekväm under amningsperioden.


Amningsponcho från Mamalicious.

Amningsponcho

En amningsponcho är både snygg och användbar. Behöver du amma utomhus på en uteservering eller måste pausa på en parkbänk på väg någonstans är den händig som ett skynke över din bebis om det fläktar. Du kan också använda den om du inte är bekväm med att visa bröstet när du ammar.

Kängurufilt

En filt som går att knyta runt kroppen kan användas för att skapa en mysig påse för barnet medan du bär på bebisen ungefär som i en kängurupåse.

Du kanske redan har en filt hemma som är stor nog att knyta själv men det finns också speciellt utformade filtar med händiga knytband.

Det går även att knyta filten så att det inte finns  något tyg mellan din kropp och bebisens. På så vis kan den användas vid amning men efterliknar också den gamla ”kängurumetoden” som syftar till hud-mot-hud kontakten som är viktig för barnet under allra första tiden efter förlossningen.

Amningsväska

En amningsväska är så klart superhändigt under amningsperioden.

Varesig du ska resa eller bara gå en promenad kan det vara många små och stora saker som är viktiga att ta med.

En lagom stor amningsväska med gott om sidofack är bra för att hålla ordning och enkelt komma åt den där grejen du behöver när du är på språng.

Ett annat bra hjälpmedel under amningsperioden är en amningskudde som även de finns i olika storlekar, former och färger.